Начало Рали Финландски празник в първия ден на рали Финландия

Финландски празник в първия ден на рали Финландия

43
0

С изключителен дуел между двамата сънародници и съотборници в екипа на Форд, Маркус Грьонхолм и Мико Хирвонен, започна първия ден от рали Финландия. Наистина Грьонхолм спечели осем от единадесетте специални етапа в петъчния ден, но все пак той не успя да спечели солиден аванс пред преследващите го Хирвонен и световния шампион Себастиен Льоб. Пилотът на Ситроен бе едва на 20 сек зад водача от запазваше пълни шансове да атакува върха в останалите два дни.
“Днес се опитах да съм наистина бърз, но големи разлика във времената така и нямаше”, заяви в петък вечерта Грьонхолм. “Знаех че ще е трудно да се откъсна защото трябваше да излизам първи на пистата и едва ли не да я “чистя”. Все пак се радвам че успях да поведа.”
За Льоб място за отчаяние нямаше и той заяви увереността си, че ще успее да затрудни съперника си за титлата и че ще успее да вгорчи празника на финландците: “Има още доста време до края и всичко може да се промени, все пак и разликите не са особено големи.”
Льоб призна че е направил няколко грешки и че не се е чувствал 100% комфортно в колата си и може би това е довело до третата му позиция.
Зад Льоб, на четвърта и пета позиция се намират пилотите на Субару, Крис Аткинсън и Петер Солберг. Последните места в точките остават за момента притежание на Даниел Сордо със Ситроен, Хенинг Солберг (Стобарт Форд) и Манфред Щол от екипа на OMV Kronos Citroen.