Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия може отново да наложи отборни заповеди

Форс Индия може отново да наложи отборни заповеди

104
0

Екипът на Форс Индия може да наложи отново отборни заповеди на пилотите си Серхио Перес и Естебан Окон да не се състезават един срещу друг след инцидента между тях в Гран при на Сингапур.

Те се удариха още на 3-ия завой след старта, след което Окон се разби в стената и отпадна. Мексиканецът продължи, но след това попадна в трафик, а след инцидент със Сироткин получи и наказание.

Двамата имаха сблъсъци помежду си на няколко пъти и през миналата година, като след този на Спа от тима наложиха забрана на двамата да се състезават един с друг. Според шефа на тима Отмар Шафнауер ако се стигне до нов инцидент, такава ще бъде постановена отново.

„Мина около 1 година откакто за последно имаше инцидент между двамата, каза Шафнауер пред Sky Sports. – Случи се такъв в Баку и след това на Спа. Тази година досега ние им разрешавахме да се състезават помежду си от първата обиколка.

Сега може да премахнем това и да им забраним, връщайки се към старите правила. И ако продължат в същия дух, има и други начини да ги разделим, които надявам се няма да се налага да използваме.“

Самият Перес описа случилото се по следния начин: „Беше много нещастен инцидент. Един от тези, които е много трудно да бъдат избегнати. Натискайки газта, бях ударен леко от друга кола. Дори не осъзнах, че това беше Естебан.“

Окон от своя страна отказа да коментира инцидента, като каза, че всички са видели какво се е случило. Според него тимът е имал страхотно темпо и потенциал да спечели много точки. А ще си тръгне от Сингапур с нула, което е ужасно.