Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия със засилени мерки за сигурност за състезанието в Бразилия

Форс Индия със засилени мерки за сигурност за състезанието в Бразилия

7228
0

Екипът на Форс Индия ще бъде със засилена охрана в уикенда за Гран при на Бразилия в края на тази седмица, въпреки обещанието на организаторите за по-сериозно полицейско присъствие на пистата Интерлагос и около нея.

През миналата година въоръжени лица ограбиха служители на Мерцедес, а хора от Пирели бяха нападнати от други апаши, но за щастие успяха да се измъкнат от засадата. След състезанието от съображения за сигурност тесттът на Пирели беше отменен.

„Работихме с промоутърите, местните власти и полицията, като изглежда нейното присъствие ще бъде по-голямо и ще бъде осигурена по-сериозна охрана за отборите, каза шефът на Форс Индия Отмар Шафнауер.

 – Те са запознати с времето, в което идваме на пистата и си отиваме от нея. Ще обаче ще вземем сериозни предпазни мерки, които някои от отборите не използваха в миналото.“

Шафнауер обясни още, че сред традиционните мерки на Форс Индия са премахването на логата на тима при напускането на трасето, като всички служители носят нормални дрехи, за да се избегне вниманието на крадците.

„Досега не сме имали проблеми, което според мен се дължи или на тези мерки или на късмета ни, а може би и на двете“, заяви Отмар.