Начало Formula E News Формула Е: Лопес е местният фаворит за състезанието в Аржентина

Формула Е: Лопес е местният фаворит за състезанието в Аржентина

36
0

Хосе Мария Лопес от екипа на DS Virgin е местният фаворит за предстоящото еГран при на Аржентина, 3-и кръг от шампионата на Формула Е. Той е единственият аржентински пилот в сериите, като се надява домашната публика да му помогне да се представи на максимално добро ниво. Надпреварата идва след 3 месеца пауза в шампионата, като последния кръг бе в Маракеш на 12 ноември 2016 г. и бе спечелен от Себастиан Буеми.

Там Лопес завърши на 10-а позиция, докато съотборникът му Сам Бърд стана 2-и. „Много медии ме питат как ще се представя в Аржентина, където е домашното ми състезание, заяви Лопес. – Разполагам с отбор и кола, като мисля, че имам добри шансове в състезателния ден, както всеки друг пилот. Развълнуван съм да изляза и да карам пред моите фенове.”

Като част от домашната си надпревара, Лопес ще участва в уличен парад в сряда между el Teatro Colon и Legislatura de la Ciudad. Сам Бърд от своя страна бе в седалището на тима в Лондон и говори пред медиите, заявявайки: „Това е страхотно състезание за пилотите и още по-добро такова за зрителите на пистата. След победата ми там миналия сезон, ще се опитам да повторя този успех и сега.”

Трасето в Буенос Айрес е най-бързото в календара, като скоростта преди първия завой достига 210 км/ч. Въпреки че не е много дълго – 2,48 км, трасето предлага цели 5 прави и общо 12 завоя, като посоката на движение е обратна на часовниковата стрелка. Затова има много възможности за изпреварване, а локацията на пистата е много удобна, тъй като е в центъра на града.