Начало Formula E News Формула Е: Розенквист на полпозишън в Маракеш

Формула Е: Розенквист на полпозишън в Маракеш

34
0

Феликс Розенквист от екипа на Mahindra ще стартира от полпозишън за еГран при на Маракеш в Мароко. Шведът бе най-бърз в решителната квалификация, като за него това е първи пол в кариерата. Той остави зад себе си миналогодишния шампион Себастиан Буеми от Renault e.dams и Сам Бърд от Virgin Racing.

Най-бързи в квалификационните групи бяха шампионът Себастиан Буеми, неговият съотборник ot Renault e.dams Никола Прост, Жан-Ерик Верн от Techeetah и Феликс Розенквист от Mahindra.

За финалната част на квалификация Суперпол се класираха Верн, Буеми, Розенквист, Сам Бърд и Нелсон Пикет-младши, като последните двама бяха в групата на Феликс. Времената им бяха достатъчно добри, за да се класира след най-бързите 5.

Лукас ди Граси от ABT Schaeffler, който завърши втори в шампионата миналата година, остана едва 12-и.

Първи в решителната квалификация обиколка направи Пике-младши, който допусна грешка още в първия завой. Той блокира спирачките и едва взе завоя. На шикана той сбърка още веднъж , излизайки широко извън пистата. До края на тура той направи още 2 по-малки грешки.

След него Сам Бърд бе с 2,2 секунди по-бърз от Пике, без да допуска грешки. Буеми сбърка малко на завой 1, но до края навакса и с 0.140 сек бе по-бърз от Бърд.

Розенквист бе още по-бърз с 0.037 сек. Последен на пистата трябваше да кара Верн, но заради технически проблем той изобщо не успя да излезе и да направи обиколка. Той остана блокиран на изхода на бокса и ще стартира 5-и.