Начало Картинг Гърков, Арабаджиев, Коцеоглу, Митов, Димитров и Младенов №1 във втория кръг в...

Гърков, Арабаджиев, Коцеоглу, Митов, Димитров и Младенов №1 във втория кръг в Хасково

155
0

Пистата в Хасково беше домакин на вълнуващите битки от втория кръг от Националните картинг серии този сезон. Състезанието беше организирано от клуб Кюстендил, клуб Хидролифт и Русе Кар Моторспорт, а директор беше Росен Даскалов.

Вчера се състояха квалификациите и състезателните маншове, а днес се проведоха същинските състезания, като във всеки клас се проведоха по две надпревари.

В клас Мини Бг победител стана Христо Младенов, който спечели и двете състезания. Втора стана Снежана Илиева, която е дъщеря на популярния автомобилен пилот от близкото минало Цветан Илиев, а 3-и Петър Шингов.

В първата надпревара поведе Младенов от първа позиция, следван от Снежи, която на старта изпревари Ангелики Нусуполу. В хода на състезанието тя настигна Христо, не успя да го изпревари.

Във втората Илиева притисна Младенов още в първата обиколка, но допусна грешка и се завъртя. Шингов се удари в нея, като и двамата загубиха много време. Последва нов сблъсък между тях и финиширане на 3-а позиция за Петър и 4-а за Илиева. След финала обаче Нусуполу беше дисквалифициран за нередовни гуми. Така Шингов и Илиева се придвижиха с 1 място напред.

В клас Мини първи за кръга стана Юлиан Димитров, който спечели двете надпревари днес. Втори се нареди Константинос Нусупулос, а трети Слави Минков. В първото състезание Юли имаше късмет, тъй като не успя да потегли в загряващата обиколка, но след нередовен първи старт се наложи втора и той получи право да заеме първата си позиция. При редовния старт Димитров поведе и завърши на 2.463 сек пред Нусупулос. Трети остана Никола Цолов, който изпревари Данислав Арсов.

Във втората надпревара поведе Нусупулос, следван от Димитров, а Цолов и Андрей Георгиев се сблъскаха. Никола отпадна, а Георгиев продължи и завърши последен. Юлиан пък успя да изпревари Константинос и спечели, а Минков завърши 3-и.

В Ротакс Джуниър кръгът спечели Дейвид Митов. Местата на подиума допълниха Люсиян Савов и Паоло Христов. Митов записа убедителни победи и в двете състезания, а Савов завърши 2-и. Христов и Анастасия Нусуполу си размениха по едно 3-о и 4-о място, като Паоло с по-бърза обиколка бе класиран по-напред.

В комбинирания клас Ротакс Сениор/KZ/No Gear Open първи в общото класиране стана Любомир Гърков, следван от Гиоргос Коцеоглу от Гърция и Николай Арабаджиев.

Само за Ротакс Сениор първи е Коцеоглу, пред Гърков и Любомир Маринков. Само за No Gear Open победител стана Николай Арабаджиев, следван от Лора Христова.

Заелата първа стартова позиция Лора изобщо не стартира в първата надпревара заради извадил се маркуч на бензиновата помпа. В последствие с 3 обиколки изоставане тя се включи в надпреварата, но бе дисквалифицирана. Поведе Арабаджиев, а Маринков загуби 2 места от Гърков и Коцеоглу. Последните двама на един завой успяха да минат пред Николай със своята машина от KF. Така спечели Гърков, пред Гиоргос и Арабаджиев.

Във втората надпревара обаче Лора направи страхотно каране от последна позиция и изпревари всички. Коцеоглу и Гърков завършиха 2-и и 3-и, което бе достатъчно за гръцкия пилот да стане първи за Ротакс Сениор с равни точки с пловдивчанина, но с по-добра най-бърза обиколка.