Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глупаво е да се търси умисъл в инцидента между Райконен и Хамилтън,...

Глупаво е да се търси умисъл в инцидента между Райконен и Хамилтън, заяви Фетел

61
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел спечели 51-а победа в кариерата си във Формула 1, триумфирайки в Гран при на Великобритания. Четирикратният световен шампион се изравни по този показател с Ален Прост, който също има четири корони от световния шампионат.

След финала обаче успехът на немския пилот на Ферари отстъпи на заден план пред обсъждането на инцидента от началото на надпреварата, когато Кими Райконен завъртя Люис Хамилтън. Фетел поведе на старта, докато англичанинът изостана и загуби позиция както от Себастиан, така и от Валтери Ботас. След това Хамилтън се завъртя при удара от страна на Кими, а след финала заяви, че Ферари използва „интересна тактика”.

Попитан как ще отговори на казаното от Люис Фетел каза, че дори няма смисъл да коментира.

„Разни неща се случват, но според мен е доста глупаво да се мисли, че нещо е било умишлено. Аз бих имал проблеми, ако се опитам да съм толкова прецизен с цел да извадя някого (от трасето). Във Франция си загубих крилото и съсипах собственото си състезание. Колкото е лесно да атакуваш и да направиш страхотна маневра, толкова е просто и да се стигне до инцидент. Видях станалото мимоходом и не мисля, че имаше някаква умисъл. Смятам, че дори не е нужно да се коментира”, допълни германецът.

Самият Райконен директно пое вината за инцидента и заяви, че наказанието му е било заслужено.