Начало Картинг Галерия: Федерацията по картинг награди призьорите

Галерия: Федерацията по картинг награди призьорите

69
0

Българската федерация по картинг спорт (БФКС) връчи официално купите на първите трима от всеки клас в крайното класиране за сезон 2016 г. Общо 12 момчета получиха своите трофеи, които бяха връчени от Росен Коларов, който е член на Управителния съвет на централата.

В клас Мини БГ, където карат момчетата от Академията, първи втори и трети се класираха Никола Цолов, Димитър Иванов и Никола Досев. В Мини тройката бе – шампион Александър Коларов, следван от Паоло Христов и Любомир Малкочев. В Ротакс Джуниър призьорите бяха Кристиян Христов, Николай Петров и Христо Пенов. И във висшия клас титлата взе Владимир Арабаджиев, пред Симеон Сименов и Васил Коларов.

Симеон, който още след края на сезона заяви, че повече няма да се състезава с картинг, благодари на федерацията и на своите колеги за всичките си емоции, успехи, а и неуспехи в спорта. Той обаче ще остане в картинга, като ще се занимава в обучението на малки деца в Motorsport Academy. От новия сезон той ще кара изцяло в шампионата на Hyundai Racing Trophy.