Начало Картинг Гърков, Митов, Колев и Арсов ще стартират първи в Кюстендил

Гърков, Митов, Колев и Арсов ще стартират първи в Кюстендил

238
0

Любомир Гърков, Дейвид Митов, Николай Колев и Данислав Арсов ще стартират от полпозишън в утрешното първо състезание в класовете съответно Rotax Senior/KZ Open, Rotax Junior/125 Open, Mini и Mini BG в третия кръг от Националните картинг серии, който се провежда този уикенд на пистата Пауталия в Кюстендил.

Гърков нямаше конкуренция в своя клас и спечели убедително, както квалификацията, така и двата манша днес. Втори до него ще потегли Любомир Маринков, който пропусна квалификацията, но в двата хийта се класира 2-и и 3-и, което му бе достатъчно за втората позиция на старта. Трети ще потегли Марио Златков, класирал се 2-и във втората серия, а 4-а Виктория Гъркова. Вики, която е сестра на Любо, не беше карала картинг от доста години и не бе в добра форма.

В този клас със своя картинг от KZ участва и асът от пистовите състезания у нас Ерменко Ерменков. Той се класира 4-и в квалификацията, но след това не участва в двата манша. Намерение да кара със своята машина в KZ имаше и друг многократен шампион на писта Цветан Илиев, но той не можа да подготви техниката си.

В клас Rotax Junior/125 Open над всички беше Дейвид Митов, който спечели квалификацията и двете серии. В първата той изпревари само с 0.027 сек Паоло Христов, а трета бе Лора Христова. В първата серия Дейвид и Паоло водеха много оспорвана битка, като на финала Митов бе само на 0.110 сек пред Христов. Трети завърши Мартин Беков, а Лора отпадна рано заради скъсана верига.

Във втората серия Митов убедително дръпна напред на старта, а Лора изпревари Паоло. Двамата водеха страхотна борба, като при първата сериозна така на Христов, Лора контраатакува и запази второто място. Следващия опит на Паоло на старт-финалната права обаче бе успешен. Христов остана на 3.6 сек зад Дейвид, а Лора запази 3-ата позиция.

В Mini правото да потегли от първа позиция утре заслужи Николай Колев. Той бе най-бърз в квалификацията и поведе, а в същото време вторият от нея Никола Цолов се забави и изостана 3-и. Той обаче бързо изпревари Люсиян Савов, а след това настигна Колев и го изпревари 2 обиколки преди финала.

Във втората серия обаче Цолов направи лош старт и изостана 4-и. Никола се справи с Нусупулуос и Савов, но нямаше време да настигне лидера Колев. Така двамата записаха еднакви класирания, но заради по-доброто време в квалификацията първи на старта ще е Николай.

В Mini BG първи утре ще стартира Данислав Арсов, който записа второ място и победа двата манша. В първия той бе изпреварен от Юлиан Димитров. Във втория Юли също поведе след старта, но допусна грешка при спирането за втория завой. Така изостана последен, но навакса до 4-ото място въпреки 3 секундно наказание, което му отреди 2-а позиция в решетката. Димитров бе най-бърз в квалификацията с 0.109 сек пред Арсов. 

Трети в решетката и първи сред пилотите от академията ще стартира Христо Младенов. След него е Андрей Георгиев. Младенов бе 3-и в квалификацията и в двата манша, зад Юли и Арсов. 

Утре предстоят двете същински състезания във всеки клас, като откриването е от 10:30 часа.