Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли беше логичният избор за Ред Бул, смята Сайнц

Гасли беше логичният избор за Ред Бул, смята Сайнц

64
0
Карлос Сайнц

Пиер Гасли е бил най-логичният и сигурен избор за заместник на Даниел Рикиардо в екипа на Ред Бул. Това смята Карлос Сайнц. Испанецът бе сред кандидатите за мястото на Даниел, но в крайна сметка подписа 2-годишен договор с Макларън.

Така догодина Гасли ще бъде с Макс Верстапен в Ред Бул, а Сайнц, който беше част от програмата за млади пилоти на „биковете“, ще е съотборник с младия Ландо Норис в Уокинг.

„Убеден съм, че през 2016 и 2017 г. ако имаше място в Ред Бул, аз щях да го заема, но тогава Рикиардо и Верстапен бяха сигурни там, каза Сайнц пред Sky Sports.

-Тогава аз напуснах Торо Росо в посока Рено и имах много добра година, но неизбежно загубих контакт с Ред Бул и те нямаха толкова информация за мен, колкото за Гасли. И те избраха сигурната опция за вземат него.“

Сайнц каза още, че подкрепя напълно избора на тима, тъй като той е страхотен пилот и заслужава шанс да е в Ред Бул. По отношение на това, че Карлос ще кара за Макларън догодина, пилотът коментира:

„За първи път във Формула 1 имам договор за 2 години. Един пилот има нужда от увереност и ако един отбор ти даде контракт за 2 сезона, това означава, че той ти има доверие и вярва в теб. В Макларън ясно показват, че искат да се върнат към победния път.“

Ексклузивно интервю с Пиер Гасли четете в новия брой 219 на списание ClubS1