Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли определи наказанието си като смешно

Гасли определи наказанието си като смешно

70
0
Пиер Гасли,Торо Росо

Пиер Гасли определи наказанието си от 5 секунди в Гран при на Великобритания като смешно и призова за повече постоянство при наказанията от страна на стюардите. Пилотът на Торо Росо се удари със Серхио Перес в последните обиколки от надпреварата на Силвърстоун в битката им за 10-ото място.

Гасли спечели позицията и завърши пред пилота на Форс Индия, но след финала стюардите сметнаха, че той е виновен за случилото се и го санкционираха с добавяне на 5 сек към общото му време.

„Това наказание от 5 секунди и 2-те наказателни точки към лиценза са абсолютно смешни, каза Пиер. – Това е състезание и честно казано имаше съвсем малък контакт. Такива неща се случват понякога.

За мен за случилото се не заслужаваше да се налага наказание. Вижте другите ситуации, като тази между Магнусен и Грожан, или между Сайнц и Грожан. Не последваха действия. Да има непостоянство на такова високо ниво е неприемливо.“

Гасли каза още, че не е изненадан от поведението на Перес, който е преувеличил случилото се пред стюардите и това ги е накарало да прибягнат към наказания. „Той завърши 11-и без точки и съответно се опита да ме обвини колкото може повече“, каза французинът.