Начало Картинг Георги Димитров с пореден голям успех, получи покана от ментора на Хамилтън...

Георги Димитров с пореден голям успех, получи покана от ментора на Хамилтън и Розберг

69
0

Георги Димитров записа поредния си голям успех в картинга този сезон. Българският пилот спечели последния кръг от шампионата PF International в своя клас X30. Състезанието се проведе в Грентам, Великобритания, като в неговата категория участваха 44 пилота.

Форматът на състезанието беше квалификация в събота и две състезания по 10 минути плюс една обиколка в неделя, следвани от големия финал. В квалификацията състезателите бяха разделени в две групи.

Георги се класира 2-и в своята група и общо 2-и от двете групи заедно, като за първото състезание стартира на втора стартова позиция и завърши 2-и , а на второто състезание завърши първи .

Това му определи полпозишън му за финала, който се състоеше от 12 минути плюс една обиколка. Преди да започнат финалите заваля пороен дъжд и се наложи се бърза смяна на настройки и гуми. Георги спечели състезанието убедително, като записа най-бърза обиколка във финала, която беше с една секунда по-добра от всички останали.

След края на уикенда Димитров беше поканен от собственика на Карт Републик – Дино Чиеза да участва в Азиатските финали на IAME X30 сериите, които ще се проведат от 21 до 25 ноември на пистата БИРА в Патая, Тайланд.

Това е една изключителна възможност и привилегия за Георги да участва в това състезание с подкрепата и на Карт Републик, както и едно признание за него, тъй като е потърсен от Чиеза, който е бил ментор и треньор на Люис Хамилтън и Нико Розберг когато са се състезавали в Европа.