Начало Картинг Георги Димитров със страхотно каране във Валенсия и Лонато

Георги Димитров със страхотно каране във Валенсия и Лонато

122
0

Българският пилот Георги Димитров записа силно представяне на в двете състезания, в които участва в последните седмици. Георги, който миналата година стана шампион на Англия в клас Mini X30, отново бе на познатото ни високо ниво, като технически проблеми му попречиха да запише още по-добро класиране.

Димитров първо се пусна на IAME Winter Cup във Валенсия, Испания, който се проведе от 8 до 11 февруари, като този сезон той ще кара в по-горния клас X30 Junior. В него участваха 48 състезатели от цяла Европа.

В квалификацията от общо двете групи Георги се класира 12 , което го постави на 6 стартова позиция за всяко едно от квалификационните състезания преди финала. Всеки един от пилотите имаше по три състезания.

На първото състезание финишира на 2 място, на второто завърши отново на 2-а позиция, а на 3-ото завърши на първо място, като събраните точки го класираха на трета стартова позиция за Големия финал. Завърши на 4-о място, което е доста разочарован като цяло, заради възникнал проблем в карбуратора на двигателя по време на състезанието.

Следващото му участие бе на 23-ото издание на Winter Cup South Garda, Лонато, Италия от 15 до 18 февруари. В това състезание имаше състезатели от цял свят. В категорията на Георги – OKJ , бяха общо 86. Това беше първо състезание за него в този клас, който е доста различен от Х30. Той кара за екипа на Oakes team.

Състезателите бяха разделени в 3 групи за квалификацията , като Георги се класира 33 от общо 86 , което го постави на 12 стартова позиция за състезанията , като всеки имаше по 4 надпревари преди Супер полуфинал, състоящи се от по 14 обиколки.

В тях той завърши на съответно 7, 8, 9 и 10-о място, като за Супер полуфинала си осигури 8-а стартова позиция. В него той потегли много добре о финишира 3-и.

Събраните точки от квалификация, четирите състезания и Супер полуфинала поставиха Георги на 14-а стартова позиция за Големия финал, който беше 18 обиколки.

Още на първата обиколка изпревари 4 от конкурентите си, като за останалите 17 обиколки направи няколко изпреварвания и стигна до страхотното 4-о място от общо 86 състезатели. Във финала кара и синът на бившия ас от F1 Хуан-Пабло Монтоя – Себастиан, който наскоро стана част от академията за млади пилоти на Ферари. Той обаче завърши далеч зад Георги – 28-и.