Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глобиха Хаас с $10 000 за грешките в бокса

Глобиха Хаас с $10 000 за грешките в бокса

64
0
Кевин Магнусен,Хаас

Екипът на Хаас беше глобен с общо 10 000 долара за опасното пускане на пистата на Кевин Магнусен и Ромен Грожан ( по $5000 за всеки) в Гран при на Австралия.

И двамата отпаднаха веднага след спиранията им в бокса, след като се оказа, че са с недобре затегнати колела към шасито. До тогава двамата заемаха 4-ото и 5-ото място в класирането, не позволявайки на Рикиардо и Верстапен да ги изпреварят.

„Случилото се е много тежко за преглъщане за целия тим, като и двете ни коли не завършиха и то намирайки се на толкова добри позиции, каза Магнусен пред Sky Sports. – Толкова е сърцераздирателно да завършим така. Но ще се справим с това и ще се върнем.“

Грожан от своя страна заяви: „Днес имахме страхотно темпо. Можех да съм по-близо до лидерите, ако бях пред Кевин в началото на състезанието. Ще анализираме всичко и ще разберем какво се случи. Ще се върнем силни, както винаги правим.

Трябва да видим дали проблемът беше с пистолетите за затягане на гайките или с механик. Нямахме такива проблеми в тестовете и случилото се е много странно. Загубихме много точки днес. Но ако повторим това представяне, ще забравим случилото се много бързо.“