Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Великобритания – една от най-големите операции за полицията

Гран при на Великобритания – една от най-големите операции за полицията

45
0
автограф,Дейвид Култард

По една от най-големите си операции работи полицията в Нортхамптъншир този уикенд – осигуряване спокойствието на пътя и феновете, пътуващи за Гран при на Великобритания и пребиваващи около пистата Силвърстоун. Днес се очаква над 120 000 души да препълнят трибуните на трасето.

Нортхамптъншир получава помощ от Темс Вали, за да се справи с всички изисквания и натоварването покрай Гран при уикенда. Тази година например броят на VIP-овете е увеличен, а принц Хари ще връчи трофея на победителя – допълнителна отговорност и натоварване за пазителите на реда.

Полицаи патрулират навсякъде из района, включително на велосипеди. Неуниформени членове на екипите следят за реда в къмпингите – идеята е да се покрие възможно най-голяма площ. На ключови точки около Силвърстоун пък има разположени пунктове за автоматично разпознаване номера на автомобили, но полицията непрекъснато предупреждава всички посетители на събитието, че собствената им безопасност зависи и от тях самите, поради което десетките хиляди хора са приканвани да внимават.

Трафикът бе пренасочен за трите дни на уикенда, за да се улесни максимално достъпът до трасето. До неделя сутрин нямаше данни за сериозни произшествия.

Богатите и известните от своя страна отдавна не разчитат на автомобили за пристигане на пистата. Чисто новата хеликоптерна площадка на Силвърстоун се използва днес за около 600 кацания – по едно на всеки 15-20 секунди.

Нортхамптънширската полиция има и специални гости този уикенд – техни колеги от Белгия, проследяващи как в Англия се справят със събитие от подобен мащаб. Като положителен знак бяха отбелязани първите спокойни нощи: преди години за една нощ изчезнали около 40 палатки, но сега подобно нещо е рядкост.