Начало Рали Григоров с 2-о място в TER2 на рали Трансилвания, Станчовски отпадна

Григоров с 2-о място в TER2 на рали Трансилвания, Станчовски отпадна

123
0
Григор Григоров

Григор Григоров с навигатор Йордан Йорданов от екипа на Grigorov Racing с Пежо 208 R2 завършиха на 2-о място в своя клас RC4 и второ в категорията на автомобилите с един двигателен мост за Европейския рали тур (TER2) в рали Трансилвания.

Първенец в тази категория е миналогодишният шампион в TER2 Йоаким Вагеманс (Бел) също с Пежо 208 R2. В общото подреждане на румънската надпревара Григоров е на 13-а позиция. Той временно загуби една позиция в него и в RC4 заради наказание от 1:40 мин, което след това беше отменено.

„Важното за мен е, че мога да взимам отсечки на шампиона Вагеманс, че можах във финала да направя такова каране, след което Дън Гъртофан лично дойде, за да ме поздрави, каза Григор за RallyXpress. Най-трудното беше да запазя ритъма си, концентрацията и да дам всичко от себе си, особено в суперспециалния етап, да карам дрифтирайки така, сякаш минава кола от R5.“ 

Друг български пилот в ралито Денис Станчовски с Хюндай i20 отпадна от надпреварата, след като водеше в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy и бе втори в своя клас 12. Панагюрският пилот имаше аванс от над 1 минута пред втория Адам Вестлунд, но се удари куриозно в прехода между отсечките 11 и 12, докато се опитвал да загрее гумите си. Така шведът спечели, а втори остана Александър Ломадзе от Грузия.

Победител в състезанието стана Джандоменико с Шкода Фабия R5. Италианецът остави зад себе си на 20.9 сек Симоне Темпестини (Рум) със Ситроен DS3 R5, а трети остана Дан Гъртофан с Шкода Фабия R5 на 3 минути от победителя.