ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Грьонхолм се притеснява за титлата

26.10.2007 | Club F1 | коментара Маркус Грьонхолм (Форд) сериозно се притесни за лидерството си във временното генерално класиране на световния рали шампионат, след като на практика отпадна от рали Япония, което се провежда този уикенд. В четвъртата отсечка за първия ден финландецът излетя от трасето, удари се в дърво и потроши колата си.
- Катастрофата беше подобна на тази, която претърпях миналата година в Австралия, когато излетях от трасето и ударих пън. Сега стана на завой, който се взима на трета, на място в отсечката, за което си бях сменил записките малко по-рано. Тази година от там се минава по-бързо, защото има няколко отсечени дървета. Освен това цялото трасе бе покрито с ронлив чакъл и заради това се пързаляше – обясни Грьонхолм.
Лидерството му за короната при пилотите е сериозно застрашено при това положение, след като основният му съперник Себастиен Льоб (Ситроен) върви чудесно и бе втори в края на първия ден, на малко повече от 10 секунди от Мико Хирвонен (Форд). Трети за момента е Яри-Мати Латвала, също с Форд.
Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти