Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан е по-бърз пилот от Бътън, смята Магнусен

Грожан е по-бърз пилот от Бътън, смята Магнусен

71
0
Кевин Магнусен,Ромен Грожан

Кевин Магнусен смята, че сегашният му съотборник Ромен Грожан е по-бърз от бившия му такъв Дженсън Бътън.

С британеца двамата бяха заедно в Макларън през 2014 г., след което бе понижен до тестпилот, а в края на 2015 г. датчанинът беше освободен от тима. От 2017 г. той е в Хаас, където си партнира с Грожан и даде доста висока оценка на съекипника си.

„Ако гледате пълния пакет – човешки качества, афинитет, времена за обиколка и т.н., Дженсън е най-добрият съотборник, който съм имал, заяви Магнусен пред BT. –  Но няма съмнение, че Ромен е по-бърз от Бътън. В една обиколка, Грожан е изключителен, когато всичко се нареди добре за него.”

Ромен имаше тежка първа половина от сезона през 2018 г., като липсата на късмет и глупави грешки го лишиха от много точки. Появиха се и слухове, че той ще бъде сменен за 2019 г., но през втората половина от сезона французинът се представи много по-добре и запази мястото си в Хаас.

Според Кевин случилото се не е било в резултат на спад във формата на Грожан: „Ромен се завърна след труден период, който може и да е изглеждал като стъпка назад. Но случаят не беше такъв. След това той беше на най-високото си ниво, като подобренията по колата му паснаха много добре.”