Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Разочароващо състезание, въпреки че завърших в зоната на точките

Грожан: Разочароващо състезание, въпреки че завърших в зоната на точките

85
0
Ромен Грожан,Хаас

Ромен Грожан се класира на 10-о място в Гран при на Унгария и въпреки че той и съотборникът му Кевин Магнусен завършиха в зоната на точките, французинът заяви, че състезанието за него е било разочароващо. Той бе блокиран дълго време зад по-бавния Карлос Сайнц, което му попречи да се бори за по-добър резултат.

Ромен смяташе, че с около 1 секунда на обиколка по-бърз, но не успя да изпревари пилота на Рено, завършвайки зад него. Магнусен се класира по-напред – 7-и, като стартира по-добре и имаше чиста писта пред себе си в по-голямата част от надпреварата.

„И двамата сме в топ 10, което е наистина добре, каза Грожан. – Но състезанието за мен беше разочароващо. Трябва да разберем как да накараме гумите да работят при условията, които имахме. Изкарах 50 обиколки зад Сайнц, като бях с между половин и 1 секунда на обиколка по-бърз.

Но когато доближиш колата отпред, темпото ти изчезва и не можеш да направи нищо. Като цяло все пак мисля, че свършихме добра работа. Минах пред Хюлкенберг и Хартли, показвайки страхотното ни темпо. И то беше много по-добро, отколкото 10-ото ми място показва.“

Магнусен от своя страна беше доста по-доволен от 7-ото място, като пред него от пилотите извън водещите 3 отбора беше само Пиер Гасли. Датчанинът спечели 6 точки и по този начин Хаас доближи Рено на 16 точки в битката за 4-ото място при конструкторите.

„Щастлив съм от представянето си, каза Кевин. – Направих добра първа обиколка, спечелих няколко позиции и останах на това място до финала. Нямаше много събития за мен в надпреварата, в изключения на първия тур. Добре е да излезем във ваканция след завършване в точките и за двете ни коли.“