Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан се притеснявал гумите му да не експлодират

Грожан се притеснявал гумите му да не експлодират

37
0

Ромен Грожан донесе най-доброто класиране на екипа на Хаас в историята с 4-ото си място в Гран при на Австрия на Ред Бул Ринг. Французинът обаче призна, че се е притеснявал в края на надпреварата гумите му да не експлодират.

В последните обиколки по тях се образуваха мехури, като след финала Ромен каза по радиото към хората в отбора, че сигурно не са виждали такова ниво на блистеринг.

Страхотното представяне на американският тим в Австрия допълни Кевин Магнусен с 5-ото си място. Това изведе Хаас от 7-о на 5-о място в класирането при конструкторите с 49 точки пред Макларън и Форс Индия.

„Това е страхотен ден за всички в тима, каза Ромен. – Те заслужаваха такъв добър резултат с 4-ото и 5-ото ни място. Толкова съм щастлив за тях. Свършихме страхотна работа целия уикенд. Имахме късмет в състезанието колите на Мерцедес да не завършат.

Има още неща, които можем да подобрим. Но съм доволен, че успяхме да направим такава дълга серия от обиколки с гумите. Последните 20 обиколки не бяха забавни. Имаше мехури по задните гуми. Бях притеснен, че те може да експлодират по всяко време.“