Начало Автомобили Промени в структурата на Рено Нисан България

Промени в структурата на Рено Нисан България

150
0
Хаким Бутера

Groupe Renault създаде нов клъстър Югоизточна Европа, който обединява търговската дейност на България, Молдова и Румъния. Генерален мениджър на клъстъра е Хаким Бутера, който до момента заемаше поста Генерален мениджър на Румъния. 

Хаким Бутера е с алжирската националност и има над 15 години опит в търговския бизнес. Започва кариерата си през 2001 г. в „Проктър и Гембъл“ в Алжир, където е бил търговски ръководител, след което е повишен в Регионален и впоследствие Национален Мениджър Продажби. Присъединява се към Renault Алжир през 2004 г. като Мениджър Резервни части.

През септември 2005 г. е назначен за Мениджър Дилърска мрежа, а през юли 2008 г. става Търговски Директор на Renault Алжир. Мести се във Франция през 2010 г. на поста Регионален Мениджър Западен Регион. През януари 2013 г. става Генерален Директор на Renault в Близкия Изток, отговарящ за търговските операции в 13 страни – Иран, Египет, Саудитска Арабия, Бахрейн, Кувейт, Катар, Оман, Ливан, Йордания, Сирия, Либия, Ирак, Дубай и Абу Даби. 

Досегашният шеф на Рено Нисан България г-н Рено Пирел, ще поеме нови предизвикателства извън Groupe Renault. 

“Под новата структура, Рено Нисан България ще се възползва от по-силна и по-ефикасна администрация, споделена с Groupe Renault Румъния, докато продължава да се фокусира над българския пазар с необходимата гъвкавост, за да отговори на нуждите на потребителите в страната и запази лидерската позиция на Renault и Dacia по продажби.“, заяви Хаким Бутера.