Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Аз щях да съм заспал, ако гледах това състезание

Хамилтън: Аз щях да съм заспал, ако гледах това състезание

126
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън завърши трети в Гран при на Монако след тежък уикенд за екипа на Мерцедес. Той имаше проблеми с гумите и в състезанието.

„Първо, поздравления за Ред Бул и Даниел – те свършиха страхотна работа този уикенд. Бяха най-бързи през цялото време. Ние знаехме, че ще е така. Даниел бе невероятен, а да спечелиш първа победа в Монако е нещо наистина специално, независимо от обстоятелствата. Беше много близо преди две години, сега вече взе успеха. Щеше да е хубаво да сме втори, но сторих всичко по силите си. Някъде от шестата обиколка просто обикаляхме. Буквално по инерция. Което всъщност не е състезание. Гумите не бяха добри, но всички карахме толкова бавно… Ще се шокирам, ако някой не е заспал у дома си, докато вървеше надпреварата, защото аз щях да съм потънал в сън на дивана”, коментира англичанинът.

Люис каза, че гумите му са издържали по-дълго от предвижданото, но прилепянето било много лошо. Според него разликата в поведението на Мерцедес-ите и Ред Бул е в конструкцията на автомобилите.

„Мисля, че Ред Бул е с най-късата кола. Много по-къса от нашата. Имат повече аеропритискане в нискоскоростните завои. Загубих три точки от Себастиан [Фетел], което всъщност е най-важното за нас. Благодарен съм за това”, допълни Хамилтън.

В края на пресконференцията Рикиардо бе запитан дали смята, че цената му като пилот е най-високата в кариерата му досега след толкова доминиращо представяне.

„Предполагам. Ще видим. Ще разберем и какво мислят другите. Смятам, че свърших наистина добра работа в тези шест състезания. И тримата имаме по две победи”, отговори Даниел.

„Аз ще преговарям за него”, обади се Хамилтън и австралиецът го попита какъв процент ще иска.

„Можем да преговаряме”, каза англичанинът, което накара Рикиардо да постанови шеговито: „Ако Люис се откаже в края на годината, може би ще заеме ролята на мой мениджър.”