Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не ми остави достатъчно място, заяви Фетел

Хамилтън не ми остави достатъчно място, заяви Фетел

69
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че Люис Хамилтън не му е оставил достатъчно място в началото на Гран при на Италия, когато двамата се удариха. Немският пилот на Ферари се завъртя и потъна в колоната, след което трябваше да наваксва. Той завърши четвърти в Гран при на Италия след наказанието на Макс Верстапен.

Стюардите разгледаха инцидента между Хамилтън и Фетел. Те постановиха, че нито един от двамата пилоти не носи цялата или по-голяма част от вината за удара, така че оставиха станалото без последствия.

„Опитах се да изпреваря Кими [Райконен], но липсваше достатъчно място, а нямах желание да пробвам нещо глупаво, така че се отказах. Мисля, че Люис видя нещо от всичко това отстрани. Но след това той не ми остави достатъчно място, нямаше къде да отида, вследствие на което се ударихме. За съжаление аз бях този, който се завъртя. Малко е иронично, но това е положението. Озовах се в обратна на движението посока и нещата не изглеждаха добре. Смятам, че след това направих добро каране, постарах се да наваксам. Взехме много точки. Можеше и да е по-зле”, обясни Фетел.

Себастиан допълни, че не се притеснява твърде много за изоставането си в генералното класиране. След надпреварата на Монца той е на 30 точки зад Хамилтън.

„Ясно е, че не си помагаш, когато не печелиш точки. Но не е краят на света. Утре всички пак ще се събудим. Не съм щастлив в момента, най-вече за феновете. Но тяхната подкрепа бе невероятна. За съжаление не ги зарадвахме, но какво да се прави. Не можеш да сториш кой знае какво, когато те завъртят. Можеше да е чудесно състезание, но не се получи. Въпреки това бе истинско забавление (за запалянковците), но не и удовлетворяващо”, каза още Себастиан.