Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън смята, че ще се състезава в F1 и след изтичане на...

Хамилтън смята, че ще се състезава в F1 и след изтичане на новия си договор

43
0

Люис Хамилтън смята, че ще продължи да се състезава във Формула 1 и след изтичане на новия, тригодишен договор, който подписа с тима си Мерцедес.

Англичанинът води сам преговорите за контракта си. Споразумението се забави повече от очакваното, но в крайна сметка бе обявено преди Гран при на Монако.

„Определено смятам, че ще продължа и след това”, заяви Хамилтън в отговор на въпрос дали мисли, че ще има още сили в себе си след изтичане на новия договор.

Двукратният световен шампион каза също така, че в нито един момент не се е съмнявал, че ще подпише продължение на споразумението си с Мерцедес.

„Винаги съм вярвал и са ми показвали, че отборът иска да продължим да работим заедно. При нашите успехи и изградените отношения чувството бе, че всичко е сигурно. Така че си дадох достатъчно време. Нямах усещането за предизвикателство където и да е другаде спрямо който и да е пилот, така че всичко е наред”, заяви британецът.

Той се пошегува, че е положил достатъчно труд, за да си спечели комисионната в отсъствието на мениджър и продължи: „Какво отне толкова време? Е, ние започнахме разговорите през февруари. Мислих няколко седмици, в други не се сещах. Не чувствах да има някакъв особен натиск. Все пак имам договор за настоящата година, така че не се налагаше да бързам. Проучвах нещата и просто си дадох време. За първи път вършех нещо подобно. Имаше много за учене, за да разбера всичко. Беше страхотно. Спечелих си десетте процента!”

Докато световните медии пресмятаха предполагаемата стойност на договора от 140-150 милиона долара обаче, стилът на живот на Хамилтън отново се оказа обект на критика – този път от страна на сънародника му Деймън Хил.

„Имам чувството, че Люис се разсея в Испания. Нико [Розберг] се прибра у дома (между надпреварите) и се съсредоточи върху следващия старт. А вижте програмата на Хамилтън между Бахрейн и Испания. Отиде да снима филм в Италия, после отлетя да гледа мача на Мейуедър, а джетлегът изморява и не си в най-добрата си форма”, обясни световният шампион за 1996 г. пред Дейли Експрес. „Дори някой с таланта на Люис не може да си позволи да пренебрегва пилот като Нико. Никога не бива да подценяваш съперниците си. Люис създава впечатлението, че се радва на живота си – той постига успехи, иска да обере всички плодове на труда си и това е страхотно. Но първата му задача е да печели състезания – от там идва всичко останало. Трябва да разбере какво е заложено. На път е да стане един от най-успешните автомобилни състезатели. Въпросът е дали иска да се посвети на задачата и да си играе след това.”

Хил допълни, че на моменти самоувереността на Хамилтън му играе лоши шеги, като след тазгодишната Гран при на Бахрейн например: „Тогава Люис каза нещо от сорта на: „Не виждам някой да е заплаха в отбора”. Този тип изказвания обикновено ти се връщат по някакъв начин. Останах изненадан от уикенда на Нико (на Каталуния), но Люис просто позволява увереността му понякога да надделява. Предстои Монако, където Нико бе 100% брилянтен през миналата година и доминира в надпреварата. Сега идва след победа. Ако аз се състезавах, със сигурност щях да преценя наново съперника си. Люис започна сезона чудесно, но не можеш да си позволиш да се отпускаш и за минута.”