Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг за катастрофата си: Малка грешка със сериозни последствия

Хюлкенберг за катастрофата си: Малка грешка със сериозни последствия

58
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг катастрофира тежко в петъчната следобедна тренировка на пистата Интерлагос. Той се удари в самото начало на сесията – само десетина минути след началото й. След това пилотът на Рено заяви, че инцидентът е следствие от негова грешка.

„Стъпих много настрани върху бордюра. Попаднах върху тревата и после всичко приключи. Случи се доста бързо. Беше малка грешка със сериозни последствия. Изобщо не е добре да катастрофираш по време на свободните тренировки в петък. Така изпускаш дългите серии. В сутрешната сесия направих една такава, но не бе достатъчна”, обясни Хюлкенберг.

„Не изглеждаме толкова конкурентоспособни, колкото в Мексико и Остин. В известна степен го очаквахме, така че този уикенд сме изправени срещу истинско предизвикателство.”

При удара в предпазната стена Нико потроши предно и задно окачване в дясната част на автомобила, както и други компоненти, включително предно и задно крило и под.

„За щастие Нико е добре, а колата ще е поправена за третата тренировка. Очевидно е, че трябва да работим по квалификационното си темпо. Необходимо е и да намерим по-добър баланс за автомобилите си, така че имаме доста работа до утре”, каза отговарящият за шасито технически директор Ник Честър.

Карлос Сайнц също сподели, че не е успял да постигне достатъчно добър баланс. Той допълни, че отборът знае в кои области трябва да работи.