Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може да остане още пет години с Мерцедес, смята Волф

Хамилтън може да остане още пет години с Мерцедес, смята Волф

50
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън може да остане още пет години с Мерцедес, смята спортният шеф на щутгартския концерн Тото Волф. Четирикратният световен шампион все още не е подписал нов договор с тима от Бракли, но се очаква да го стори скоро.

„Той е на 33 в момента и мисля, че има още поне пет добри (състезателни) години в себе си. Това сочи статистиката”, заяви Волф.

Той допълни, че все още няма нищо подписано. Твърди се, че изглажданите детайли не засягали заплатата на Хамилтън, а подробности относно личните спонсорски сделки на пилота и правата върху имиджа му.

Изявлението на Волф идва съвсем скоро след дебюта на английския състезател като певец. Самият Люис откара да коментира изявата си в песен на Кристина Агилера с обяснението, че тя няма нищо общо с работата му на пистата и затова няма защо да я обсъжда. Интересът към музиката и модата обаче, поражда съмнения относно готовността му да остане във Формула 1 още дълго време. Бъдещият контракт на Хамилтън се обсъжда още от миналия сезон и едно от предположенията е, че той може и да се оттегли от активна спортна дейност, ако тази година спечели пета титла в Гран при.

Тото Волф отбеляза, че е възможно Люис да се откаже от F1. Той вече има опит в това отношение, тъй като Нико Розберг обяви „пенсионирането си” от Гран при дни, след като взе титлата през 2016 г.

„Според мен Люис обмисля нещата по следния начин: „Обичам спорта, но какво ще стане един ден, когато се събудя и вече не го обичам? Кога ще се случи? Кога би могло да стане? Кога бих могъл да си тръгна?”, обясни Волф.

Спортният директор на Мерцедес отхвърли също така предположението, че е истинско предизвикателство да се работи с Хамилтън.

„Решителността да печелиш и амбицията не са лесни за справяне. Но в нашия отбор търсим точно това. Не искаме супер мил и учтив пилот. Трябва ни човек, който печели, така че предизвикателството е добре дошло”, допълни австриецът.