Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не мога да изразя начина, по който се чувствам, но решението...

Хамилтън: Не мога да изразя начина, по който се чувствам, но решението за бокса бе общо

40
0

Люис Хамилтън бе изключително разочарован след Гран при на Монако, в която броени обиколки преди карирания флаг бе смятан за сигурен победител. Допълнително спиране в бокса при излизането на кола за сигурност обаче го върна зад съотборника му в Мерцедес Нико Розберг и Себастиан Фетел (Ферари).

„Загубих състезанието, нали”, обади се Хамилтън по радиото.

„Не и ако падне температурата на гумите им (на Розберг и Фетел – б.р.). Имаш много добър суперсофт на колата”, отговори рейс инженерът му Пийт Бонингтън.

По улиците на Монако обаче изпреварванията са трудни и Люис финишира трети. Той не правеше опити да крие разочарованието си след слизането от колата, но заяви, че отборът печели и губи като екип.

„Не мога да изразя точно начина, по който се чувствам в момента, така че няма и да опитвам. Честно казано, всичко стана толкова бързо, че не помня (кое как беше). По принцип разчиташ на отбора. Видях един екран и ми се стори, че екипът е пред пита. Изглеждаше като че ли Нико е спрял в бокса. Мислех, че момчетата зад мен ще спират. Отборът ми се обади да остана на пистата, аз съобщих, че температурата на гумите пада. Предположих, че останалите ще са със суперсофт, а аз – със софт, така че те се обадиха да влизам. Направих го, напълно уверен, че останалите ще сторят същото”, каза Хамилтън.

Двукратният световен шампион сподели също така, че се е чувствал страхотно в болида си и дори не се е налагало да натиска на максимум: „Можех да удвоя аванса си, ако се наложеше. Благодарен съм, че имам автомобил с такава скорост. Ще се върна и ще се боря отново. В момента не мога да мисля за друго. Отборът бе изумителен през годината. Ние печелим и губим заедно. Сигурен съм, че ще седнем и ще опитаме да намерим начин да подобрим работата си. Ще анализираме какво се обърка и заедно, като екип ще се постараем да избягваме грешки в бъдеще.”

Хамилтън повтори, че от утре ще се фокусира върху следващото състезание, което ще се постарае да спечели.

„Това е всичко, което мога да сторя. В момента ми е много трудно, но аз съм световен шампион и трябва да се държа като такъв. Харесва ми да съм лидер на тима. Днес показах скоростта си и какво мога да направя в Монако. В сърцето си съм доволен. Сторих всичко по силите си. Решението за бокса бе общо”, добави още Люис.