Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Полпозишънът е специален, но работата ми не е свършена и наполовина

Хамилтън: Полпозишънът е специален, но работата ми не е свършена и наполовина

53
0

Люис Хамилтън спечели за първи път полпозишъна за Гран при на Монако във Формула 1 и определи постижението си като много специално. Той бе категоричен, че е бил решен да не допусне каквото и да е му попречи днес в квалификацията.

„Мисля за всички предишни години, за пречките, за моментите, когато не съм бил достатъчно добър и какво ли не друго… Мисля за 2006 г. в GP2 – тогава за последно стартирах от полпозишън тук, така че денят е наистина специален. Сесията не бе от най-лесните, тъй като много неща могат да попречат на ритъма ти. Точно това и се случи – нямах достатъчно добър ритъм до последните няколко обиколки. Имахме някои проблеми с гумите, крилото и трафика, така че не бе леко. И това прави полпозишъна още по-специален. По принцип очакваш хубав резултат, ако туровете ти вървят както трябва, но при нас се случиха и лоши обиколки – тези от Q1 и Q2 не бяха достатъчно добри и съм доволен, че накрая всичко се нареди”, сподели Хамилтън.

Колкото и радостен да бе от първата си позиция, англичанинът каза, че работата му не е свършена дори наполовина, тъй като състезанието е дълго и ще е изтощително както от физическа, така и от психологически гледна точка.

Съотборникът му Нико Розберг сбърка в решителната си бърза обиколка и се обади по радиото, че се отказва от тура.

„Бях убеден, че мога да подобря времето си. Промених баланса, тъй като предната част бе твърде нестабилна. Чувствах се уверен, че нещата ще се получат, но не стана! Сесията ми протече точно противоположно на тази на Люис. Аз имах чудесен ритъм в началото, което не ми се бе случвало през уикенда досега. Накрая обаче загубих нещо в края на квалификацията. Трябваше да се боря, защото знаех, че Люис ще е бърз. Не се получи. Това е”, обясни Розберг.