Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Q1 и Q2 преминаха както трябва, Q3 не бе нещо забележително

Хамилтън: Q1 и Q2 преминаха както трябва, Q3 не бе нещо забележително

137
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Люис Хамилтън спечели 75-и полпозишън в кариерата си във Формула 1 днес на пистата Пол Рикар. Първата позиция за Гран при на Франция е трети успех за англичанина в квалификация този сезон. Той самият обаче определи третия сегмент от сесията си като приличен, но не и блестящ.

„Не беше твърде зле. Времето бе прилично. По-рано през седмицата беше по-добро, но квалификацията така или иначе е трудна. Q3 не бе нещо забележително. Q1 и Q2 преминаха както трябва, Q3 беше горе-долу”, бе обяснението на Хамилтън веднага след сесията.

Той каза също така, че се чувства страхотно във Франция и повтори, че пистата Пол Рикар е страхотно място.

„Феновете са невероятни, а първата редица демонстрира упоритата работа на всички в отбора ни”, допълни англичанинът.

„Отборът свърши страхотна работа през уикенда. Всички заедно се справихме. Сесията премина без някакви спънки. Можеше и да е по-добра, но съм наистина щастлив за първата позиция. Напрежението е огромно – виждате колко сме близо. Невероятно е да постигнем такъв резултат.”

Валтери Ботас сподели от своя страна, че не е бил напълно сигурен дали последната му бърза обиколка е била достатъчно силна, за да вземе полпозишъна.

„Никога не можеш да си напълно уверен, когато Люис трябва да завърши обиколката си след теб. Той бе страхотен в квалификацията, докато аз се чувствах все едно постоянно догонвам, след като загубих време във втората свободна тренировка, а третата на практика липсваше за всички. В крайна сметка представянето ми беше прилично – не съвсем перфектно, но достатъчно за първа редица”, каза финландецът.