Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Едно от най-добрите състезания на Силвърстоун за всички времена!

Хамилтън: Едно от най-добрите състезания на Силвърстоун за всички времена!

41
0
Люис Хамилтън,Макларън

Люис Хамилтън изрази радостта си от домашното си състезание и четвъртото място, въпреки трудния за Макларън уикенд. Британецът завърши инфарктно, след като в последните няколко обиколки трябваше да пести гориво и бе застигнат от Фелипе Маса: „Преди края трябваше да пестя гориво: това значи, че трябва да вдигнеш крака от газта, което се отразява и на температурата на спирачките. Те не работеха добре и Марк ме изпревари, след това трябваше да се отбранявам срещу Фелипе. В последната обиколка получих инструкции от бокса да натисна колкото мога, но Фелипе вече бе скъкратил преднината ми. В последния завой останах от вътрешната страна и спрях колкото можах по-късно. За радост и двамата излязохме от завоя цели, а аз успях да го изпреваря точно преди финала„, обясни Хамилтън.

Люис не пропусна да благодари и на феновете – той сподели, че подкрепата, която е получил след пресичането на финалната линия е била такава, сякаш е спечелил състезанието. „Мисля, че това беше едно от най-добрите състезания на тази писта за всички времена и нямам търпение да се върна отново тук догодина!„, завърши развълнуваният британски пилот.

За съжаление емоциите при Дженсън Бътън не бяха особено положителни, след като състезанието му беше провалено от недозавита гайка на предна дясна гума при последните спирания в бокса. Бътън имаше реални шансове да се пребори за място на подиума, но бе принуден да спре болида си малко след боксовете, докато все още разполагаше с четири колела. Ето как той обясни ситуацията: „След като излязох от последното спиране в бокса, видях, че предната ми дясна гума е на път да падне и бях принуден да спра незабавно. Механикът, които отговаря за тази гума загуби гайката и докато се обръщаше да вземе резервната ръката му мръдна. Лолипопът прие това за знак, че е готов и това беше всичко. Надявам се да нямаме подобни проблеми отново„.

Разочароващо е, особено пред собствена публика. Наистина се забавлявах по време на състезанието – имах добро темпо и няколко много приятни битки – особено тази с Фелипе. Въпреки това, дадохме малък повод на феновете да празнуват – мисля, че днес можехме да бъдем на подиума„, завърши Бътън.