Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън №1 и във втората сесия, първите 4 събрани само в 0.1...

Хамилтън №1 и във втората сесия, първите 4 събрани само в 0.1 сек

41
0

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз и във втората свободна тренировка за Гран при на Китай на пистата в Шанхай. Този път обаче пилотът на Мерцедес бе само с 0.007 сек пред Кими Райконен с Ферари.

Разликите в челото бяха изключително малки, като първите 4 пилота се събраха в едва 0.1 сек. Валтери Ботас записа 3-о време (+0.033 сек), а Себастиан Фетел четвърто (+0.108 сек).

Това предвещава много оспорвана битка между Мерцедес и Ферари до края на състезателния уикенд. Малко по-назад на 0.3 сек бе Макс Верстапен с Ред Бул, който зае 5-ото място. Той и Рикиардо имаха много силно темпо с много гориво и изглежда, че ще може да се включат в битката за победата в неделя.

 

 

В началото на тренировката Ромен Грожан първи излезе на пистата и записа време с гумите софт. Това постижение бе подобрено от Хартли, а заради проблем с колата Райконен бе извикан да се прибере в бокса. Междувременно Перес излезе начело, пред Ботас и Окон.

В първия си опит за бърза обиколка Хамилтън блокира предна дясна гума на завой 4 и не я завърши. Той бе с типа софт, като с медиум гуми Ботас излезе начело с 1:34.387 мин. Верстапен беше 2-и, следван от Рикиардо.

 

 

В следващия си опит Люис подобри времето на Ботас с 0.2 сек. С медиум Фетел се доближи плътно до времето на Валтери, заемайки 3-о място. Райконен се върна на пистата си софт и зае 2-а позиция само на 0.1 сек от Хамилтън. В следващия си опит финландецът свали още 0.2 сек и поведе в класирането.

Половин час след началото на сесията Хамилтън направи бърз тур с ултрасофт, като подобри с половин секунда времето на Райконен. Със същия тип гуми Ботас изостана само на 0.033 сек от съотборника си.

 

 

Също с ултрамеки гуми Верстапен даде 3-и резултат, на 0.3 сек от Люис. Той бе изместен от тази позиция от Фетел, който с ултрасофт се доближи на 1 десета от водача. Райконен също направи тур с ултрасофт и изостана само на 7 хилядни от Хамилтън, заемайки 2-ата позиция.

40 минути преди края на сесията започнаха симулациите на състезателно темпо с ултрамеки гуми и много гориво. В тях пилотите на Мерцедес постигаха най-добри времена, до които обаче много близо бяха Верстапен и Рикиардо от Ред Бул. Във Ферари бяха по-бавни с няколко десети.

 

 

14 мин преди края на сесията Вандоорн спря на пистата вдясно между завои 3 и 4. Оказа се, че една от гумите му ултрасофт не е била добре затегната и той е трябвало да спре максимално бързо и на безопасно място. В същото време над трасето и заваля слаб дъжд. Той постепенно се усили и отказа пилотите от това да правят обиколки в последните минути.