Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън №1 във втората тренировка в Малайзия

Хамилтън №1 във втората тренировка в Малайзия

40
0

Люис Хамилтън с Мерцедес бе най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Малайзия. Британецът изпревари с 0.233 сек съотборника си Нико Розберг, като и двамата записаха най-добрите си постижения с гумите софт, които са най-меките за уикенда. В първата сесия Нико бе по-напред, но тогава резултатът на Хамилтън бе с по-твърдите гуми медиум. На 3-а и 4-а позиция отново бяха пилотите на Ферари, но също в разменен ред – Фетел бе пред Райконен. Изоставането на двамата бе по-малко спрямо първата тренировка, но отново бе солидно – 0.6 и 0.9 сек. 

Първи от водещите пилоти в сесията време записа Себастиан Фетел с гумите медиум, но то бързо бе подобрено от Рикиардо, а след това от Розберг и Хамилтън. При това Люис бе с твърдите гуми хард срещу средните за Нико. А разликата между двамата бе 0.4 сек в полза на британеца. Шампионът успя да свали още от топрезултата си и слезе до 1:35.956 мин. 

С гумите софт Фетел очаквано даде най-добро време, но само с 0.351 сек по-добро от това на Хамилтън, при положение, че разликата между двата типа гуми е над 1.5 сек на обиколка. С меките гуми Розберг бе с 0.438 сек по-бърз, но Хамилтън със софт свали още 0.2 сек и стана първият пилот за уикенда, който слезе под 1:35 – 1:34.944 мин. Четвърто време даде Верстапен, на 1 сек от Хамилтън. Райконен измести холандеца от 4-ата позиция. Силното представяне от първата тренировка затвърди и сега Алонсо. Пилотът на Макларън бе с 7-и резултат, зад Серхио Перес с Форс Индия (6-и).

 

След проблемите си в първата сесия и пожара, колата на Магнусен беше възстановена и той успя да излезе и да направи няколко обиколки във втората тренировка. Явно колата обаче не бе добре настроена и той излетя от пистата, но без сериозни поражения.

До края на сесията пилотите правиха симулации на състезателно темпо с много гориво. Отново пилотите на Мерцедес бяха с най-бързи и постоянни времена, а по-добро темпо от очакваното показа Ботас с Уилямс, който бе на нивото на Фетел с гумите медиум.