Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска Мерцедес да използва елементи за 2019 г. в Абу Даби

Хамилтън иска Мерцедес да използва елементи за 2019 г. в Абу Даби

6315
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън иска от тима си Мерцедес да използва елементи за 2019 г. в последния кръг от сезона в Абу Даби, за да може да изпревари в развитието си колата на Ферари за тази и следващата година.

Сребърните стрели въведоха планирания си ъпгрейд за Сингапур един кръг по-рано – в Италия. Изглежда това даде резултат на Монца и на Марина Бей, като и двете състезания бяха спечелени от Хамилтън.

Британецът има 40 точки аванс в класирането пред Себастиан Фетел и може да спечели титлата още преди последния кръг в Абу Даби. Люис обаче каза, че не пропуска възможност да подтикне тима си да ускори развитието на колата.

„Натискам ги много по отношение на болида за следващата година, каза Хамилтън. – Знам какво ми е нужно за колата за 2019 г. Затова притискам момчетата в тима, защото те правят дизайна за следващия сезон и трябва да се отбележат някои неща.

Искам да изпробвам компонентите в състезания по-рано, за да видя как ще работят те в състезателен уикенд тази година, а не на тестовете следващата през февруари и март, когато може да е твърде късно.”