Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може да получи наказание за смяна на двигател в Абу Даби

Хамилтън може да получи наказание за смяна на двигател в Абу Даби

242
0
Люис Хамилтън, Мерцедес

Люис Хамилтън може да получи наказание в стартовата решетка за използване на нови компоненти по задвижващата система за последния кръг от сезона в Абу Даби след седмица. Пилотът на Мерцедес печели предишното състезание в Бразилия, но имаше сериозни проблеми с прегряване на задвижващата система.

Главният стратег на тима Джеймс Ваулс заяви, че по мотора има повреди, като за момента не е ясно дали ще се наложи смяна и ако има такава, дали ще се постави вече използван агрегат или напълно нов. При последния вариант това ще означава наказание в решетката за Абу Даби.

„Люис имаше доста сериозен проблем, което наложи сериозна намеса от различни страни, за да бъде овладяна ситуацията, обясни Ваулс. – Хората ни в Бриксуорт свършиха фантастична работа и ни помогнаха да разберем какво трябва да променим. А не беше само едно, а много неща, за да може моторът да изкара до края на състезанието.“

Ваулс обясни още, че тимът ще направи детайлна проверка, за да разбере какви са точно повредите по двигателя и ще вземе решение какво ще се предприеме за Абу Даби. По принцип Хамилтън разполага с 2 задвижващи системи, които обаче са направили по 7 състезателни уикенда през сезона и не е ясно дали ще могат да издържат още 1.