Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън на полпозишън на Албърт парк

Хамилтън на полпозишън на Албърт парк

61
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън ще стартира от полпозишън в Гран при на Австралия на пистата Албърт парк, първи кръг от шампионата във Формула 1. Пилотът на Мерцедес направи невероятна обиколка в края на 3-ата част, с която победи пилотите на Ферари с над 0.6 сек.

По-бърз от тях малко изненадващо бе Кими Райконен, който изпревари с малко Себастиан Фетел. До 2-ата част на квалификацията разликите бяха много малки и изглеждаше, че битката ще бъде много оспорвана, но в края шампионът извади най-доброто от колата и постигна нов рекорд на пистата – 1:21.164 мин.

Макс Верстапен с Ред Бул остана 4-и, а в същото време съотборникът на Люис – Валтери Ботас катастрофира в самото началото на 3-ата част и ще стартира от 10-а позиция или по-назад. Даниел Рикиардо записа 5-о време, но ще стартира 8-и заради 3 места наказание в решетката.

След първия сегмент от квалификацията отпаднаха Хартли, Ериксон, Льоклер, Сироткин и Гасли. Последният допусна грешка на завой 3 и излетя от трасето. В същото време Строл с другия Уилямс продължи напред.

Най-бърз беше Хамилтън, следван на близо 0.3 сек от Райконен. Фетел и пилотите на Ред Бул бяха малко по-назад, като разликите като цяло бяха доста малки. 

 

 

Във втората част Нико Хюлкенберг изпусна първия завой и провали първата си обиколка. Райконен поведе с отлична обиколка, като отново бе по-бърз от съотборника си Фетел. След това обаче Хамилтън направи невероятна обиколка и подобри постижението на Кими с половин секунда.

Ботас се доближи плътно до времето на Люис. В самия край обаче Фетел постигна най-добра обиколка, ставайки първият пилот, който слиза под 1:22 мин на обиколка в историята на това трасе.

Верстапен и Рикиардо записаха най-добрите си времена с гумите суперсофт и ще стартират с тях в състезанието утре. От квалификацията отпаднаха Окон и Перес от Форс Индия, Алонсо и Вандоорн от Макларън, както и Ланс Строл, който сбърка на завой 3.

 

 

Третата част от сесията започна драматично. Ботас се качи високо на бордюра на завой 1 и стъпи в тревата, след което се завъртя и се разби в стената. Той потроши колата си. Квалификацията беше спряна за 10-ина минути.

 

 

След подновяването на сесията при първите опити Хамилтън бе най-бърз, но само с 0.034 сек пред Фетел, който имаше най-добри времена в първите два сектора, но загуби 2 десети в последния. Третият Верстапен пък бе само на 61 хилядни от Люис. Райконен пък бе на 0.2 сек от водача.

При вторите опити Люис записа фантастично време от 1:21.164 сек. След него останаха Райконен, Фетел и Верстапен, които подобриха времената си, но бяха далеч от постижението на британеца. Кими бе на 0.6 сек, като отново беше по-бърз от съотборника си, макар и само с 1 стотна.