Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз във втората тренировка в Барселона

Хамилтън най-бърз във втората тренировка в Барселона

78
0

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Испания. Лидерът в шампионата постигна 1:18.259 мин с гумите софт и изпревари с 0.133 сек Даниел Рикиардо. Пилотът на Ред Бул също бе с меките гуми, които изглежда работеха по-добре от суперсофт дори в една бърза обиколка.

Третият Макс Верстапен бе със суперсофт, следван от Себастиан Фетел и Ботас, които постигнаха най-добрите си времена със суперсофт. Шести остана Кими Райконен (+0.570 сек) със софт, но финландецът имаше сериозни проблеми. Първо излетя от пистата на завой 4, а след това получи повреда в колата и трябваше да се прибере в бокса. Кими не направи и състезателни симулации.

За тази тренировка зад волана на Уилямс се завърна Сергей Сироткин, на мястото на който в първата сесия бе заменен от тестпилота Роберт Кубица. Магнусен първи записа бърза обиколка в сесията. Датчанинът бе предупреден от стюардите преди нейното начало за опасното си поведение в първата тренировка, когато той блокира Льоклер на старт-финалната права при скорост от над 300 км/ч.

 

 

Неговият съотборник в Хаас Грожан спря в чакъла в зоната на завой 7, след като изпусна задницата на колата си. Това е случи само 5 минути след началото на сесията. Назначен бе режим на виртуална кола за сигурност.

След отмяната на режима Фетел поведе в класирането с 1:19.421 ми със софт, следван от Хамилтън и Рикиардо със същите гуми. Люис допусна грешка в бързия си тур.

 

 

Верстапен със софт излезе начело с 1:19.050 мин, следван от Ботас на 0.166 сек, който бе с медиум. Фетел се доближи само на 24 хилядни от Макс, но последният свали 0.3 сек от най-добрия си резултат. Хамилтън на свой ред поведе с 1:18.259 мин, като го направи след 4-5 обиколки с този комплект гуми софт. Строл пък се оплака от недозавиване и напусна за малко пистата. Рикиардо също със софт гуми записа второ време на 0.133 сек от това на Люис.

 

 

Със суперсофт Ботас не можа да подобри времето на Хамилтън, а с тези гуми самият Люис допусна грешка на завой 7. Същото направи Верстапен в първия си опит със супермеките гуми, но във втория все пак постигна 3-о време, на 0.274 сек. С най-меките гуми за уикенда Фетел вървеше с много добри първи и втори сектор, но в третия попадна в трафик и върна газта. Райконен пък със същите гуми сбърка на 4-и завой и мина през чакъла, но се опази от удар. След това обаче получи повреда в колата му беше казано, че трябва да спре колата, а той по инерция успя да я докара до бокса.

40 минути преди края на сесията пилотите започнаха да правят състезателни симулации със супермеки гуми и много гориво. В тях Фетел постигаше добри времена със суперсофт, но бе по-бавен от Хамилтън със софт, които даваха повече издръжливост в по-дълга серия. 12 мин преди края Перес спря на пистата с недобре завита гума. За няколко минути имаше режим на виртуална кола за сигурност, след което пилотите направиха по още няколко обиколки с много гориво. Рикиардо бе много бърз със софт, а Фетел също показа по-добра скорост с меките гуми.

Ексклузивно интервю с Хамилтън четете в новия брой 215 на списание ClubS1