Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е искал отборни заповеди

Хамилтън не е искал отборни заповеди

239
0

Люис Хамилтън заяви, че не е искал от тима си да налага отборни заповеди по време на състезанието за Гран при на Русия в Сочи.

Британецът бе пропуснат от съотборника си Валтери Ботас към средата на надпреварата, за да спечели победата и да вземе още 7 точки повече спрямо основния си съперник за титлата Себастиан Фетел.

„Очевидно имаше отборно нареждане, каза Люис. – Имаше дискусии преди състезанието какво може или не може да се случи. Уверих Валтери, че това (нареждането от бокса) не е нещо, което аз съм искал.

Това бе нещо, което в отбора смятаха, че е правилно. Аз просто поисках той да повиши темпото, тъй като Себастиан беше зад мен много близо Не беше приятно да изпреваря Валтери по този начин.“

Ботас заяви, че разбира решението на тима си и очаквал нещо такова. След финала той каза, че не е очаквал двамата да си разменят позициите в края, въпреки че преди последната обиколка попита в какъв ред ще завършат двата с Люис.

Хамилтън каза още, че според него Фетел на 2 пъти е променил посоката си на движение по време на битката им при спирането за завой 2. Тогава Фетел се изтегли в дясно в последния момент и затвори вътрешната линия и двамата едва не се сблъскаха. Малко след това в спирането за 5-и завой Люис го изпревари.

„Имах сцепление и исках да използвам възможността да се боря със Себастиан, обясни Люис. – Използвах въздушната му струя и опитах атака. От моя гледна точка той направи едно движение и после още едно такова. Ако не бях спрял навреме, щях да се ударя в стената. Щяхме да катастрофираме.“