Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не се притеснявам, че не водим в класирането

Хамилтън: Не се притеснявам, че не водим в класирането

78
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън

Световният шампион Люис Хамилтън заяви днес при първите си срещи с медиите в Баку, че не е особено притеснен от факта, че след първите 3 състезания от новия сезон тимът на Мерцедес не води в шампионата при пилотите.

Там начело е Себастиан Фетел от Ферари, а Сребърните стрели все пак са начело при конструкторите с една точка пред Скудерията.

Люис  заяви, че в не малка степен резултатите до момента са дошли и в следствие на шанса за определени пилоти и отбори, а битката тепърва започва. Той не би могъл още да каже кой ще бъде най-големият му съперник, защото не само пилотите на Ферари –  Фетел и Райконен, но и тези на Ред Бул – Верстапен и Рикиардо, са демонстрирали отлична скорост.

„Тимът ни не е забравил да печели от мината година и е солиден като камък, обобщи ситуацията Хамилтън. – Колата ни няма нито един съществен проблем и е развитие на миналогодишната. Но играта с гумите е много сложна и в това отношение Ферари печелят.

Те имаха сериозен проблем в бавните завои в първото състезание за сезона, но след това бяха по-бързи, което означава, че са намерили решение и то е свързано най-вече с работата с гумите. При тях тази годината нещата се получават точно, поставят нови неща и те проработват перфектно.”

В тази връзка Люис избегна и каквито и да е прогнози относно неделното състезание. „Това е трасе, на което гумите проработиха много трудно и с мъка влизаха в оптималния работен прозорец, обясни още той. – То е много неравно, а освен това тази година времето е по-различно, по-студено е. Колата за сигурност  излиза често и е от огромно значение, както и появата на жълти знамена. Самият момента за излизане на пистата също е много важен.”

Хамилтън отбеляза още, че изобщо не се интересува от статистиката, че от десетилетия пилот, който не е побеждавал в първите 4 състезания за сезона, не е печелил титлата. Британецът каза, че дори и да не спечели и четвъртия старт сега в Баку, няма да се притесни, а статистиката може да се промени.