Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нямам обяснение на трудностите ни, Ферари са бързи на правите

Хамилтън: Нямам обяснение на трудностите ни, Ферари са бързи на правите

65
0

Люис Хамилтън призна, че няма обяснение защо колата му и тази на Валтери Ботас изостават сериозно от тези на Ферари в квалификацията за Гран при на Китай на пистата в Шанхай.

Той и финландският му съотборник заеха 4-ото и 3-ото място, на бяха на половин секунда от Фетел и Райконен. Според Тото Волф обяснението е в проблеми с работата на ултрамеките гуми, но Люис не потвърди това мнение.

„Колата се усещаше добре в квалификацията. Нямам отговор на това изоставане, каза Хамилтън. – Това е едно от 3-те най-лесните трасета за изпреварване. Но пилотите на Ферари са твърде бързи на правите. Ще бъде интересно състезание.

Ще бъде много по-топло утре и ще видим дали можем да останем с тях. Не съм сигурен дали ще можем да ги следваме. В последното състезание в Бахрейн бяхме по-бързи, но те задържаха позицията си до финала.”

Според Хамилтън също така във Ферари са повишили с една стъпка режима на задвижващата система, което им е донесло допълнително предимство в 3-ата част на квалификацията.

Самият Райконен пък заяви, че е загубил време в последния сектор спрямо Фетел и това му е коствало полпозишъна. Финландецът обаче не смята, че е допуснал сериозна грешка или нещо такова. Според него класирането му не е идеално, но състезанието е утре и е важно какво ще се случи в него.