Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Загубих половин десета в последния завой, обясни Хамилтън

Загубих половин десета в последния завой, обясни Хамилтън

76
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън остана трети в квалификацията за Гран при на Италия, изпреварен от състезателите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел. Английският пилот на Мерцедес не бе недоволен от класирането си, но смяташе, че второто място е било постижимо.

„Това беше вълнуваща квалификационна сесия! Подобрихме колата от снощи досега и съм наистина доволен от позицията ни. Гордея се с момчетата за това, че работиха толкова – буквално изстискаха всичко от автомобила. При вторите серии в Q3 някак си знаех, че Ферари вероятно ще са в състояние да свалят още малко от времето, но като че ли второ място бе възможно. Загубих може би половин десета в последния завой, а това бе разликата между втора и трета позиция”, обясни Хамилтън.

Люис каза, че темпото на Ферари в дълга серия от обиколки е изглеждало по-добро от това на Мерцедес, така че битката няма да е лека.

„Надявам се стартът да създаде възможност за нас. Трябва внимателно да проуча как да изляза поне пред едното Ферари в първата обиколка”, допълни той.

Главният инженер Андрю Шовлин каза, че за Мерцедес е разочароващо да няма кола на първа редица.

„Тук обаче скоростта ни не е достатъчна и трябва да приемем, че просто не сме достатъчно бързи. Валтери [Ботас] не се чувстваше толкова комфортно в автомобила, колкото Люис при спиране, а на тази писта трябва да имаш доверие на болида си точно в тези моменти. Все пак и той ще стартира от позиция, от която можем да атакуваме Ферари-тата пред нас”, добави Шовлин.