Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с феноменален полпозишън в Сингапур

Хамилтън с феноменален полпозишън в Сингапур

80
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън постигна феноменален полпозишън за Гран при на Сингапур. Пилотът на Мерцедес направи невероятна първа бърза обиколка в 3-ата част на квалификацията и остави втория Макс Верстапен на 0.3 сек зад себе си, а третият Себастиан Фетел бе на 0.6 сек.

Четвърти в решетката се нареди Валтери Ботас, следван от Кими Райконен с Ферари и Даниел Рикиардо с Ред Бул. Най-добър от останалите беше Серхио Перес с Форс Индия, който зае 7-ото място. След него останаха Грожан, Окон и Хюлкенберг

Така шампионът постигна изненадваща първа позиция с оглед на предимството на Ферари в тренировките и то на трасе, което се счита по традиция за неудобно за Мерцедес заради многото бавни завои и късите прави участъци.

Минути преди началото на квалификацията бе открита повреда в електрическата система на болида на Фетел, но от тима обявиха, че всичко е оправено навреме на старта на сесията. Германецът записа второ време, само на 65 хилядни зад най-бързия Даниел Рикиардо с Ред Бул. Трети бе Кими Райконен. По-назад бяха Хамилтън и Ботас, но те ползваха по-бавните гуми ултрасофт, з акоито Люис се оплака, че са се износили само след 2-3 обиколки.

 

 

След тази част от квалификацията отпаднаха Магнусен, Хартли, Строл, както и Вандоорн и Сироткин, които удариха стената на последния шикан. Отпадането на Кевин бе много изненадващо с оглед на 4-ото време на другия пилот на Хаас Грожан.

За втората част Райконен и Фетел излязоха с гуми ултрасофт, а Хамилтън, Ботас, Верстапен и Рикаирдо с хиперсофт. Кими и изобщо не направи бърз тур, тъй като се оплака, че гумите са твърде бавни, а Фетел остана на 1.6 сек от най-бързия до момента Макс и бе точно над зоната на отпадащите пилоти.

 

 

Затова Себастиан излезе с хиперсофт за нов опит и зае 6-ото място, като бе забавен от трафик. Кими също сложи най-меките гуми и оглави класирането с 0.020 сек пред Верстапен. От квалификацията отпаднаха Алонсо, Сайнц, Льоклер, който също удари леко стената, Ериксон и Гасли.

 

 

В решителната 3-а част Хамилтън направи феноменална първа бърза обиколка за 1:36.015 мин и остави Верстапен на 0.3 сек и Фетел на цели 0.6 сек. Следваше Ботас, а Райконен и Рикиардо бяха на над 1 секунда!

При вторите опити първите трима не успяха да подобрят времената си. Ботас зае 4-ото място, следван от Райконен и Рикиардо. Седми остана Перес, следван от Грожан и Окон.