Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се извини за думите си по адрес на родния си град

Хамилтън се извини за думите си по адрес на родния си град

50
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се извини със съобщение в социалните мрежи относно коментара, който направи за родния си град Стивънидж.

На награждаването на BBC за Спортна личност на годината, в която класация Люис стана втори, британецът заяви, че за семейството му е било мечта да направят нещо различно и да излязат от гетото.

Думите на Хамилтън веднага бяха порицани от члена на общинския съвет Шерън Тейлър, който каза, че е разочарован от това, че Хамилтън е използвал това събитие да направи негативни коментари за родния си град: „Никъде нещата не са перфектни, но ние можем да кажем, че сме горди граждани на Стивънидж“, каза Тейлър.

За да се извини, Люис написа в Instagram: „Израснал съм в Стивънидж и съм изключително горд, че съм оттам и обичам мястото до ден днешен.  Моля, ако чувствата ви относно грешката, която направих на сцената, са се засилили, не са засягайте от нея, оставете я настрана. Това е отрицателна енергия, която не трябва да задържате.

Супер горд съм с мястото, от което идвам. Никой не е перфектен. Определено доста често допускам грешки, особено когато съм пред публика и се опитвам да намеря правилните думи за дългото пътешествие, което съм имал в живота. Избрах грешните думи, но нямах предвид нищо с тях.“