Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се притеснява от контакт с Фетел

Хамилтън се притеснява от контакт с Фетел

89
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се притеснява, че може да се стигне до контакт между него и Себастиан Фетел на старта на Гран при на Мекиско утре. Двамата са на 3-а и 4-а позиция в решетката, като пред тях са пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо.

През миналия сезон именно в Мексико Люис и Себастиан се удариха още на 3-ия завой, след което британецът спука гума, а Фетел трябваше да мине през бокса за ново предно крило. В последствие британецът завърши 9-и, но това му бе достатъчно да спечели шампионата.

„Видяхте какво се случи миналата година тук с червената кола, която е зад мен, коментира Люис, на когото му трябва само 7-о място, за да спечели 5-ата си титла и да се изравни с легендарния Хуан-Мануел Фанджо.- Много зависи от това как ще потегля, но 3-ото място е чудесно за стартиране тук.

Имаш хубава въздушна струя от колите пред теб. Ще се боря да спечеля поне една позиция. Но като цяло не мисля, че имаме темпото да победим Ред Бул. Доволен съм, защото вчера беше труден ден за нас и не очаквах да съм толкова напред. Но ние направихме големи подобрения.“

Хамилтън заяви още, че няма да подходи на сигурно на старта и в първия завой, но и няма да е прекалено агресивен. Защото и при двата подхода вероятността да бъде ударен се увеличава.