Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън също смята, че наказанието на Фетел не е било достатъчно голямо

Хамилтън също смята, че наказанието на Фетел не е било достатъчно голямо

69
0
Гран при на Франция,старт

Люис Хамилтън също смята, че наказанието на Себастиан Фетел не е било достъпно голямо. Такова мнение изрази и шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда.

Германецът се удари с Валтери Ботас в битката за втората позиция веднага след старта, след което се счупи предното му крило, а Валтери спука задна лява гума. Стюардите на ФИА наказаха за инцидента Себастиан с 5 секунди, които той изтърпя при второто си спиране в бокса.

„За мен случилото се е разочароващо, защото в тима имахме шанс да завършим първи и втори, каза Люис след финала. – Валтери свърши наистина солидна работа през целия уикенд, както той прави през цялата година досега.

Но когато някой провали състезанието ти заради негова грешка и после се върне и завърши пред теб въпреки наказанието, то изглежда не тежи. Той (Фетел) не трябваше да е в състояние да финишира пред Ботас, защото го извади от състезанието. Но стюардите взеха такова решение.“

Хамилтън също така не смята, че Фетел прави повече грешки от обичайното. От началото на сезона Себастиан сбърка в Баку при втори рестарт и загуби много позиции. В Китай се стигна до инцидент с Макс Верстапен, но там вината беше на пилота на Ред Бул.