Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Тук нямаме проблемите с гумите от тестовете

Хамилтън: Тук нямаме проблемите с гумите от тестовете

61
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че по време на първите 2 свободни тренировки за Гран при на Австралия в Мерцедес не са имали проблемите с гумите, с които се сблъскаха в предсезонните тестове в Барселона.

На Каталуня той и Валтери Ботас имаха неприятности с меките типове гуми на Пирели, които имаха сериозно износване, и по които се образуваха мехурчета. Сега обаче при доста по-високите температури на Албърт парк неща са различни.

„Започнахме по правилния начин днес, коментира Хамилтън, който бе най-бърз и в двете тренировки. – Разликите във втората сесия намаляха, което е вълнуващо. Това е предизвикателство за мен да се опитам да извадя още от колата.

Гумите определено не проявяват проблемите, които имахме в Барселона. Там те получаваха мехури. Колата е очевидно по-бърза от миналогодишната. Завои 11 и 12 са лудост. Дори не спираме за тях. Ако утре и в неделя вали обаче ще бъде интересно, тъй като не съм карал още с новите гуми за мокро.“

Другият пилот на тима Валтери Ботас обясни, че в първата сесия е имал проблеми с окачването и горивната система, които обаче не били притеснителни. „Изглежда разликите са много малки между нас Ферари и Ред Бул, каза финландецът. – Много неща се държат по различен начин спрямо тестовете в Барселона. Определено научихме много.“