Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън уверен след първите тренировки

Хамилтън уверен след първите тренировки

38
0

Люис Хамилтън демонстрира увереност след първите 2 свободни тренировки за Гран при на Канада. Пилотът на Мерцедес постигна 2-о и 4-о време в двете сесии, но и в двата случая бе с по-бавни гуми – ултрасофт и суперсофт спрямо хиперсофт за съперниците пред него.

„Смятам, че гумите обясняват разликата във времената, но ще разберем дали наистина е така в 3-ата тренировка и квалификацията, каза Люис. – Надявам се, че ще имаме добро усещане за гумите хиперсофт, когато ги поставим за първи път.

И положението няма да е много различно от това, при което карахме днес с другите типове. Но все пак всеки тип е различен и ще видим. Трасето се усещаше по-добре от всякога. Нямахме никакви проблеми и наистина се забавлявах.”

Хамилтън каза още, че би било страхотно ако е можел да изпробва гумите хиперсофт още в петъчните тренировки, но заради избора на Мерцедес от по само 5 комплекта за него и Ботас срещу по 7 и 8 за другите пилоти, в тима са решили да не ги ползват засега.

„Другите ги изпробваха и видях, че при някои се износваха много, при други не, каза заяви британецът. – Ние нямаме толкова комплекти и затова не ги изпробвахме, но информацията към момента на избора ни беше, че те не изкарват дълго.”