Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съобщили на Хартли, че няма да е пилот на Торо Росо през...

Съобщили на Хартли, че няма да е пилот на Торо Росо през 2019 г.

56
0
Брендън Хартли,Торо Росо

Брендън Хартли е бил информиран, че няма да бъде титулярен пилот на Торо Росо през следващия сезон, съобщава немския Bild. Екипът от Фаенца още не е обявил втория си състезател за 2019 г., като вариантите бяха да запазят Хартли или да ангажират Алекс Албон.

В момента шефовете на Ред Бул продължават да водят преговори с Албон и тима на Nissan e.dams, с който британецът от тайландски произход подписа договор за участие в идния сезон във Формула Е.

Междувременно главният съветник на „биковете“ Хелмут Марко и спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер са имали среща с Хартли, на която са му съобщили, че няма да разчитат на него през 2019 г.

Очаквало се новината да бъде обявена в уикенда за Гран при на Мексико, но засега това се е отложило. Ако информацията на изданието е вярна, това по всяка вероятност означава, че в Ред Бул са се договорили с Nissan за прекратяване на контракта на Албон за Формула Е.

По време на уикенда на Ерманос Родригес Хартли каза, че според него се е представил силно в последните състезания, за да запази мястото си в Торо Росо. „Чувствам, че ставах все по-силен в хода на сезона, каза новозеландецът. – Показах това в Остин, въпреки че бе съобщено, че има проблем с другата кола (на съотборника му Гасли).“