Начало Автомобили Honda Civic Type R с нов рекорд на Ещорил

Honda Civic Type R с нов рекорд на Ещорил

232
0

Honda постигна нов рекорд от 2:01.84 мин.  за серийни автомобили с предно предаване на португалската писта Ещорил. Бързият хечбек Type R бе пилотиран от Тиаго Монтейро.

Известната писта Ещорил е дълга 4,2 км, с два завоя „фиба”, труден шикан и много дълга права. Карайки по нея, само от една обиколка пилотите тестват широк диапазон от скорости в различни режими. По този начин пистата дава възможност автомобилите да разгърнат целия си потенциал за ускоряване и прекрасно управление. Honda Civic Type R се оказа перфектният автомобил за нея със своя двигател VTEC TURBO с макс. мощност от 320 к.с., с подобренoто си окачване и кормилната си система, които позволиха на Монтейро да постигне новия рекорд.

Споделяйки мнението си за новия рекорд, Тиаго Монтейро каза: „Ние дойдохме тук с цел да подобрим рекорда, поставен от миналогодишния модел, но все пак не можеш да го приемеш за даденост – имам предвид, че е рекорд за обиколка и това никак не е лесно постижение. Трябва да имаш самочувсвие и смелост в колата, за да превземеш пистата Eщорил, и новият Type R е просто толкова силнa, плавнa и надеждна кола. Ние подобрихме рекорда, разбихме го всъшност”.

За самия Type R той добави: „Новият Type R е изключително стабилен и има отлични спирачки, и е с такъв удивителен двигател, че създава усещането, че караш състезателна кола. На пистата е толкова лесно да забравиш, че е сериен автомобил и после можеш да се прибереш с него вкъщи. Новият Type R е голяма крачка напред. Искам да кажа, че говорим за напълно различна кола по отношение на дизайн, аеродинамика, геометрия на окачването, двигател и усещането на колата на пистата.”

Новото постижение на пистата е четвъртият рекорд за коли с предно предаване, постигнат от Honda през 2018 г. Civic Type R е чупил рекорди и на Силвърстоун и Спа-Франкоршамп. Тази година Honda надскочи всички свои постижения на цитираните писти.

Този успех е продължение на серията от рекорди, поставени през 2016 г. с предишното поколение на Civic Type R на Ещорил, Хунгароринг, Силвърстоун и Спа-Франкоршамп. Новото издание на модела върви по стъпките предшественика си, покорил „Зеления Ад” на Нюрбургринг, където колата записа време на обиколка от 7 мин и 43.8 сек през април 2017 г.

Type R 2018 e част от най-мащабната развойна програма в историята на Honda за десетото поколение Civic и е проектиран да достави най-удовлетворяващото шофиране на „hot hatch” автомобили. Колата създава уникално усещане както на пистата, така и на пътя. Type R включва леко, но устойчиво шаси, нисък център на тежестта и подобрена двойна шарнирна връзка между амортисьора и долния носач, което намалява въртящия момент и подобрява завиването при високи скорости.