Начало Formula E News Хонда може да се включи в шампионата на Формула Е

Хонда може да се включи в шампионата на Формула Е

40
0
Honda,Хонда

Спортният шеф на Хонда за Формула 1 Юсуке Хасегава разкри, че в бъдеще компанията може да се състезава във Формула Е. В краткосрочен план обаче японците не предвиждат участие в шампионата с изцяло електрически болиди, който наскоро приключи втори си сезон и набира все по-голяма популярност.

„Има възможност да се присъединим към Формула Е, заяви Хасегава. – Някои от членовете на компанията също искат да участваме в тази шампионат. От техническа гледна точка това е интересно, но от състезателна гледна точка още не е атрактивно.“

Запитан дали в Хонда може да се ангажират с 2 програми едновременно във Ф1 и във ФЕ, Юсуке каза, че това е по-скоро въпрос на снабдяване с нужния персонал, отколкото с финансирането.

„Когато проучвахме дейностите във Формула Е, от гледна точка на бюджета изискванията са много по-ниски от Ф1 на този етап. Затова по отношения на бюджета нещата са напълно възможни. Но по-трудно е да наемеш инженери да правят това.

В уикенда на последните 2 кръга в Лондон стана ясно, че компанията Фарадей Фючър също ще се присъедини към спорта, ставайки технически партньор на екипа на Dragon Racing. От следващия сезон към Формула Е ще се присъедини и Ягуар. В шампионата се очаква в бъдеще да влязат още БМВ и Нисан.