Начало Moto News Honda ще продължи да доставя двигатели за Moto2 до 2018 г.

Honda ще продължи да доставя двигатели за Moto2 до 2018 г.

41
0

Honda Motor Corporation, в сътрудничество с испанската компания ExternPro, остава официален доставчик на двигатели  за средния клас Moto2 в мотоциклетната Гран При през следващите три години – до 2018-а.

След като през 2010 г. двутактовите машини с обем 250 куб. см в средния клас бяха заменени с еднаква спецификация двигатели – Honda CBR 600, класът бе преименуван в Moto2. Така в тази категория остана свободно да се развива шасито на мотоциклета и по този начин да се подготвят пилоти за висшия клас MotoGP. От 2013 г.  компанията ExternPro, част от Технологичния парк на Моторланд Арагон  (Parque Tecnólogico de MotorLand Aragon), подготвя двигателите за състезания и се грижи да поддръжката им. Така с 3-годишното удължаване на договора, двигателите на Honda, подготвени от ExternPro, ще бъдат на състезанията от Гран при до края на  2018 г.

Шефът на Dorna Sports Кармело Еспелета коментира: Moto2 бе успех още от самото начало и продължава да се развива още по-добре. Honda е нашият единствен доставчик на двигатели още от създаването на класа през 2010 г. и аз съм изключително доволен, че ние ще продължим да използваме тези агрегати през следващите три години. Двигателите Honda не са само част от падока на шампионата, но технически много надежден партньор. Аз искам да приветствам и ExternPro на борда, тъй като те свършиха изключително добра работа по време на изпитанията преди началото на всеки сезон и ще го правят през следващите три.

Шуей Накамото – изпълнителен вицепрезидент на HRC коментира: Клас Moto2 продължава да се развива и да подготвя пилоти за висшия клас. Ние от  Honda сме щастливи, че можем да подкрепяме този клас още три години. Заедно с ExternPro и Dorna, ние ще продължим да работим, за да доставим най-доброто оборудване за този клас.